Sigma One

Sigma One is ontwikkeld voor professionele lasproducties die een hoge productiviteit vereisen en waarbij een verbinding uit vele lagen bestaat.

Nieuw lasapparaat van Migatronic heeft één doel: lassen

De Deense lasapparatenfabrikant Migatronic lanceert een nieuw krachtig lasapparaat met puls voor de professionele industrie. De naam van dit nieuwe product is Sigma One, wat verwijst naar het enige, allesbepalende doel: lassen – veel.

Met de nieuwe serie lasapparaten, Sigma One, komt Migatronic tegemoet aan een specifieke vraag in de markt. Er is vraag naar een high-end lasapparaat met puls voor continu lassen in de zware industrie, voor prefabricage en lassen van dikke platen.

– We zien een groeiende vraag naar een high-end, krachtig lasapparaat. Bij sommige professionele lasproducties overheerst de eis dat er veel moet worden geproduceerd, bijvoorbeeld bij het lassen van dikke platen. Ze lassen vele meters per dag en hebben slechts enkele speciale functies nodig voor boogaanpassing. Met Sigma One komen we tegemoet aan deze vraag, zegt Mads Jensen, Chief Technology Officer en Chief Product Officer bij Migatronic.

One zorgt gewoon dat dingen gebeuren

Migatronic moedigt lassers aan om een Sigma One te nemen en zich te laten opgaan in hun werk.

– We zien elke las als een prestatie en het is belangrijk dat lassers de juiste configuratie hebben om hun werk correct, efficiënt en met hoge kwaliteit uit te voeren. Met Sigma One kan de lasser zich gewoon concentreren op het werk, zonder gestoord te worden, zegt Mads Jensen.
Met een Sigma One met een aparte draadaanvoer en lange slangenpakketten kan de lasser lange tijd in een ruimte blijven. Het apparaat ondersteunt continu lassen, wat een dagelijks scenario is in de zware industrie.

De Sigma-naam is afkomstig van de populaire Sigma Select, een flexibele serie lasapparaten, die de gebruiker naar wens kan configureren en upgraden wanneer behoeften veranderen. De lasprestaties van Sigma One bevinden zich op hetzelfde hoge niveau als van de Sigma Select, maar hij heeft minder configuratiemogelijkheden, zodat de gebruiker alle tijd kan besteden aan het enige doel: de las.

– Sigma One heeft maar één doel en dat is lassen. Je zou kunnen zeggen dat dat het doel is van alle lasapparaten, maar het geldt in het bijzonder voor deze. Het betekent dat deze configuratie is ontworpen voor lasproducties met een groot team van lassers die veel lassen – en niets anders”, legt Mads Jensen uit.

De gebruiker kan ook een regelmodule toevoegen voor de toorts, zodat de lasser de lasparameters kan aanpassen zonder vlak naast het apparaat te staan. Dit verhoogt de efficiëntie en vereenvoudigt de werkprocedures in een drukke lasproductie.

Puls verbetert productiviteit

De meeste professionele lasproducties zoeken naar manieren om de productiviteit te verbeteren. In veel gevallen is Sigma One met pulslasproces eenvoudig in te passen in de dagelijkse werkprocedures en verhoogt het de lassnelheid aanzienlijk in vergelijking met gewoon gelijkstroomlassen. De lage warmtetoevoer en het spatvrije lassen maken het apparaat ideaal voor roestvast staal en aluminium.

Klanten kunnen een aantal verschillende Sigma Ones configureren voor 300 A, 400 A of 550 A, een compact lasapparaat of een met een aparte draadaanvoer, met synergische gelijkstroom of synergische gelijkstroom met puls en met lucht- of watergekoelde toortsen. Het grafische bedieningspaneel is intuïtief te navigeren en eenvoudig te gebruiken voor zowel de lasser als de leidinggevende. Michael Andersen, lasexpert en IWS bij Migatronic, legt uit:

– De interface is gebruiksvriendelijk voor zowel ervaren als minder ervaren gebruikers. De vele bekende symbolen en visuele presentaties van instellingen laten zien hoe uw aanpassingen de las zullen beïnvloeden. Essentiële informatie zoals materiaal, gas en plaatdikte wordt gepresenteerd zodat deze altijd eenvoudig te vinden is. Dit maakt het gebruik van het bedieningspaneel eenvoudig voor alle lassers, maar ook voor andere gebruikers, zoals de voorwerker of de leidinggevende, die soms een lasapparaat moeten bedienen.