Nieuwe torch module met grafisch display

We introduceren nu de Smart Torch – een nieuwe torch module voor MIG-A Twist® torch op Sigma Select en Automig 300 Pulse lasmachines.

Eenvoudige toegang tot een nauwkeurige instelling van de lasparameters

De nieuwe Smart Torch-module maakt het mogelijk om verschillende lasparameters aan de torchhandgreep te verfijnen.

Met behulp van het grafische display kan de lasser de instellingen tot op één ampère nauwkeurig afstellen – zonder direct naast de lasmachine te staan.

Het display geeft de lasser een goed overzicht van de machine-instellingen. Het is bijna alsof het bedieningspaneel op de lasplaats staat – ook als de afstand tot de lasmachine 5 meter is.

Niet alleen een naam

Smart Torch is niet alleen een naam.
En de fakkelmodule is niet alleen slim.

Smart Torch is onmisbaar bij lasproducties die nauwkeurigheid en precisie vereisen als het gaat om het afstellen van de boog of het lassen in sequenties.

Op de lasmachine kiest de lasser de parameters die aan het handvat van de toorts moeten worden ingesteld, bijv. lasstroom, spanning, boogcorrectie en volgorde (synergetische MIG/MAG) of draadaanvoersnelheid, volgorde, spanning (handmatige MIG/MAG).

Smart Torch met grafische weergave stelt de lasser in staat om te schakelen tussen reeds opgeslagen sequenties.

Als de lasser vaak bepaalde instellingen van de boog gebruikt voor het lassen van een bepaald type werkstuk, en als deze instellingen als reeksen worden opgeslagen, is het mogelijk om tussen deze reeksen te schakelen aan de torchshandgreep. Dit geldt ook voor MigaJOB. De lasser vermijdt dus om van de lasplaats naar de lasmachine te gaan. Dit maakt het werkproces gemakkelijker en sneller.

Een snel overzicht van de drie beschikbare varianten vindt u hier:

Smart Torch module met 2 knoppen:

Handmatige MIG/MAG: Pas de draadaanvoersnelheid aan.
Synergische MIG/MAG: Pas de lasstroom aan.

Smart Torch module met 4 knoppen:

Handmatige MIG/MAG: Pas de draadaanvoersnelheid en -spanning aan.
Synergische MIG/MAG: Pas de lasstroom en de spanning aan.

Grafische Smart Torch module met 4 knoppen:

Handmatige MIG/MAG: Aanpassen van de draadaanvoersnelheid en andere functies, waaronder spanning, boogaanpassing en volgorde.

Synergische MIG/MAG: Aanpassen van de lasstroom en andere functies, waaronder spanning trimmen, vlamboog-instelling en volgorde.